Hye

Hye..
Welcome to my space..
In my space here, i wanna share with you
about me, my life, and mine... :)
Im sorry because i will use
English + Malay = Rojak

so make sure u
understand what i wrote here

TQ

4/4/11

pabila Exam tiada




sejak 2 minggu lepas
member2 sibuk ajak keluar
keluar jalan2 before masing2 balik kampung

2 April 2011 adalah tarikh dalam perangcangan
untuk keluar bersama diorang
roomates ku

pagi tu Echa ada exam lagi
kami keluar lepas Echa balik dari exam dalam pkul 11.30
siap punya siap
kami keluar dalam pukul 12.30

dalam perancangan,
kami nak turun kat Jalan Tar dulu
nak cari tudung then nak p Bukit Bintang jalan2

so kamu pon naik la bas dari hostel
turun kat Sogo
kami singgah makan di Pertama
tempat makan makanan kampung paling best
kat belakang The Ship

setelah menunaikan hajat si perut
kami pon gerak la pergi mencari tudung kat sini


you can get the lowest price here !
aku x beli apa2 pun
aku tengok jak diorang belek2 tudung
banyak gak tudung lawa2
tapi macam xda mood nak beli wat masa ni
slalunya xda duit pon mesti beli gak huhu

lepas sejam duk dalam kedai tudung tu
kami pun keluar la
now turn aku beli barang,
tapi bukan untuk aku
untuk my Mom
dia pesan barang
lepas beli barang my Mom
kitorang pon pergi la tunggu bus
kat depan Colloseum (ntah btl x spell ni)
naik bus p Bukit Bintang


Sampai d BB, kitorang turun p Pavilion
aku slalu gak jalan2 kat Pavi
kali ni nak ajak member2 rumah jalan kat sana
shopping kat Pavi? yaixx .. not interested
ada some kedai yg bleh accept la
tapi mostly clothes dia not my taste.
cukupla sekadar jalan, movie or makan kat sana


Ramai gila orang kat Pavi time tu
lepak sana , lepak sini
sakit kepala
maw snap2 pon orang kacau
haishhh wat malu betol.. huhu

tapi sempat la jugak snap cikit....

lepas dari Pavi kitorang p Low Yat
cari 3 headset ni untuk Echa & adik2 Echa



aku pon beli skali tapi yang ini


lepas dah beli barang kat Low Yat
kitorang p la Times Square
kitorang xround habis pon
member2 xlarat dah nak jalan lama
'kaki sakit' huhu
Zaty & Eja shopping baju sikit
memang diorang nak beli baju kat situ
then kitorang duduk2 dalam TS tu
relaxkan kaki setelah nonstop jalan



setelah puas berehat kitorang turun la
p kat bus stop kat seberang tu..
lepas dah puas duduk2
hari dah nak gelap rupanya
so, kitorang pon stay la sampai malam
nak bagi tengok suasana BB waktu malam
kitorang jalan lagi p Sungei Wang
lepak2 depan Maybank
tengok gelagat orang ramai



dalam melihat keadaan kat BB tu
terlintas di fikiran kami,

'syukurlah kami bukan diantara golongan2 budak2 remaja
yang ada di depan kami waktu tu'

'terfikir akan betapa beruntungnya kami, membesar bersama keluarga
dijaga dengan baik oleh keluarga kami'

'sungguh bernasib baik adik beradiku bukan di kalangan mereka'

'macam mana kehidupan diorang akan datang'

'pergaulan bebas dari hujung ke hujung'

'ada yang bangga dengan 'minuman' yang diminum'


inilah masanya dimana kita dapat melihat suasana luar
dan bandingkan dengan diri kita
betapa beruntungnya kita Allah selamatkan dari semua tu

Ustaz kat clge aku pernah kata :
'malam tahun baru, cuba kamu keluar, bawak kereta,
tapi jangan keluar, duduk diam2, dalam masa kesesakan lalulintas tu
di situlah kamu dapat lihat dunia luar dengan nyata
saya nak kamu lihat bagaimana anak2 muda sekarang
menyambut semua ni secara terbuka, tak malu bercumbuan secara bebas
di depan umum, saya tak suruh kamu ikut apa mereka buat,
tapi saya nak kamu lihat betapa jahilnya mereka,
bandingkan betapa beruntungnya kamu bukan dikalangan mereka,
jadikan itu semua sebagai pengajaran kepada kamu'

ehhh melalut panjang dah aku nie...
tapi sharing2 xpa kan...


lepak punya lepak
kami sebenarnya nak tengok orang2 yang slalu wat show kat ctu
tapi malam tu xda
maybe diorang datang lewat kot
hmm, xlarat nak tunggu
jam sudah pukul 8.30
kami pun bangun dan balik
naik Monorail p Chowkit
then naik bus g hostel..


No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...