Hye

Hye..
Welcome to my space..
In my space here, i wanna share with you
about me, my life, and mine... :)
Im sorry because i will use
English + Malay = Rojak

so make sure u
understand what i wrote here

TQ

8/15/12

Oreo Choc MizNana


Oreo choc MizNana
 

Benda yang tak dirancang , dibuat saja2 selepas tgok blog resepi .
Buat pon untuk my adik-adik yang nak makan Oreo Choc nie . =)
Dengan xsengaja menyiapkan diri malam tu jugak dan pergi ke
kedai beli bahan-bahan dia . And u need half and hour only tuk buat nie .


How ? ?

Just see the pictures laa . Malas nak talk panjang .
Cheff Nana tau buat jer ( Wekk okay saya prasan di situ  =P ) ,
xreti nak bmadah tentang masakan .


Bahan-bahan ? U just have to buy these:

1 bar cooking choc
1 packet of Oreo Biscuits
Colored Choc Rice 



 Tapi kat kedai xjumpa plak bekas nie dgn Edible Image tu (ala yg katun2 lekat ats choc tu)
Means benda tu kena cari kat kedai kek jugak lorhh .

 
Steps ? ?
Boil the water sampai mendidihhh .
Then put the pan on the top of this things
But make sure after it boiled , tutup api .
Jangan cairkan coklat dengan api terbuka nti ada wap dlm coklat so coklat jd ketul2. 
Then put the chocolate inside the pan biar sampai ia cair =)


 
 

Lepas tu . . . prepare la apa2 yang patut . .
Then ambil setiap oreo celupkan sehingga coklat menyelaputi keseluruhan biskut


Then jadi la macam kat bawah ni . Haha kerja rushing . Asal ada jakk .
Oleh sebab Edible image xda , so I just put Choc Rice atas dia .
Maaflah kecomotan yang melampau-lampau .
Sebab bekas dia xada jual hihi .
Maen letak camtu jakk . cubaan pertama kot .
Alaa masuk perot xda rupa gak . xp


After dah siap buat semua2 tu , biarlah dia beku jap .
Kalau nak lagi sedap simpan dalam fridge cepat ckit sejuk =)
Adik-adik saya kata , ''Sedaaapnyaa, nti Kak Nana buat lagi banyak2 untuk hari raya'' =P
My dad pon suruh buat tuk raya . tp kemas ckit katanya . hihihi.
Amboii banyak cantik , bankrupt la kakak korang nie . hehehe
Xpa la , utk raya kita guna mini Chipsmore . Jimat dan dapat banyak ckit .
So nama dia tukar pegi Chipsmore Choc . ngehehe ~

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...